وي با اشاره به اينکه تلاش ما بر اين است که تا آنجا که ميتوانيم به حفاظت از بافتها و عرصههاي تاريخي بپردازيم، تصريح کرد: بايد محوطهها و بافتهاي تاريخي ارج نهاده شودند، زيرا سرمايههاي ارزشمندي هستند که فرهنگ و هويت ما را در ادوار و قرون متمادي نشان داده و از پيشينه و تمدن ما سخن ميگويند.
سيفي با اشاره به اينکه خشت و گل ساختار اصلي بافت تاريخي را نشان ميدهد، تصريح کرد: در محلات قديمي بافت تاريخي نظير فهادان، کوچه بيوک، خرمشاه، سرجمع، ميرقطب، شش بادگيري، يعقوبي و ... خانههايي ديده ميشود که قدمت آن به دوران قاجار و ايلخاني ميرسد و هنوز زندگي و پويايي در آن ديده ميشود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي يزد از بافت تاريخي اين استان به عنوان يک جاذبه منحصر به فرد کشور ياد کرد و افزود: ارائه طرحهاي مبتکرانه فرهنگي، تاريخي و گردشگري ، توجه جدي به صنايع دستي و احياي آن در بافت تاريخي، اطلاع رساني از فضاي امن و آرام بافت براي گردشگران ، توسعه هتلهاي سنتي، تقويت پژوهشهاي گردشگري و سرمايهگذاري بخش خصوصي در بافت تاريخي از جمله راهکارهايي است که موجب پويايي بيشتر بافت ميشود.
بنا بر اين گزارش، بافت تاريخي يزد با مساحت عرصه 743 هکتار و حريم 5000 هکتار يکي از جاذبههاي زيباي استان يزد محسوب ميشود.
در بافت تاريخي يزد آثار مربوط به دوران سلجوقي تا پهلوي ديده ميشود و اين بافت به شماره 15000 و در تاريخ 16/12/84 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.
115/S
انتهای پیام/